NOARK radītie korpusa slēdži Ex9M6 ir aprīkoti ar elektroniskās atbrīvošanas funkciju.

Jaunākais papildinājums NOARK piedāvājumam, ir Ex9M6 tehnoloģiski attīstīto korpusa automātisko slēdžu produktu grupa, kas galvenokārt piemērota elektroeneģijas sadales lietojumiem.

Tas aizsargā dažādas elektroierīces pret pārslodzi un īssavienojumiem. Šo slēdžu būtiskākā priekšrocība ir cietvielu ķēžu izmantošana strāvas uzraudzībai, atšķirībā no termomagnētiskās tehnoloģijas, ko izmanto lielākā daļa citu ražotāju. Šī jaunākā tehnoloģija sniedz virkni priekšrocību. Cietvielu slēdži nodrošina ievērojami ātrāku reakciju (līdz pat 100 reižu ātrāku kā tradicionālie slēdži), ļauj daudz labāk uzraudzīt ķēdes slodzi un garantē ievērojami lielāku uzticamību un ilgu kalpošanas laiku. Vēlviena ievērojama priekšrocība ir to nelielais izmērs.

Ex9M6 automātisko slēdžu produktu grupas jaudas diapazons ir no 800 – 1600 A nominālā strāva, bet nominālā īssavienojuma pārrāvuma jauda Icu sasniedz no 50 kA līdz 100 kA. Visi slēdži ir pieejami 3 vai 4 polu versijās, kas paredzēts spriegumam līdz pat 415/690 V maiņstrāvai. Nominālais impulsa izturības spriegums Uimp 8 kV ļauj šos produktus izmantot pat sistēmā ar augstas intensitātes pārejošu pārsprieguma viļņu parādīšanos. Tas ļauj šos produktus izmantot smagajā rūpniecībā. Testēšana saskaņā ar IEC/EN 60947-2 standartiem, nodrošina funkciju un uzticamību visdažādākajām lietojumprogrammām, tai skaitā izolācijai.

Automātiskie slēdži ir pieejami divās versijās: manuāli darbināms Ex9M6 un ar motoru darbināms Ex9M6 MOD ar iepriekš uzstādītu XF aizvēršanas atbrīvotāju, kas nodrošina automātiskā slēdža tālvadību. Abas versijas ir aprīkotas ar vadības paneli ar DIP slēdžiem, kas atļauj iestatīt visus automātiskā slēdža nepieciešamos paramterus, trīs LED gaismas diodes, lai norādītu automātiskā slēdža statusu un HTU pieslēgvieta, ko izmanto ierīces diagnosticēšanai.

Automātisko slēdžu produktu līniju papildina Ex9M6SD atvienotājs, kas paredzēts kā galvenais slēdzis visdažādākajās ķēdēs. Visām iepriekšminētajām ierīcēm ir vienādi izmēri: 210 mm (280 mm 4 pole) x 286 mm x 191 mm (platums x augstums x dziļums), kas ļauj tās pievienot tiem pašiem piederumiem.

Uzstādot piemērotus piederumus, ir iespējams papildināt funkcijas, lai palielinātu operatora komfortu. Ax21 palīgkontakti ļauj iedarbināt citu neatkarīgu elektrisko ķēdi. Parasti tie tiek izmantoti, lai sniegtu signālu ārējai iekārtai, ka uzraudzītais slēdzis kāda iemesla dēļ ir iedarbinājis: izsludināt trauksmi, sākt drošu izslēgšanu, ieslēgt rezerves enerģijas avotu utml. Signāla kontakts AL21 ir paredzēts automātiskā slēdža stāvokļa attālinātai uzraudzībai. Ierīci ir iespējams vadīta attālināti, izmantojot SHT26 šunta trip atbrīvošanu. Kad tas ir ieslēgts, tas uzreiz aktivizē automātisko slēdzi, nodrošinot ātru galveno kontaktu atvienošanu.

Līdzīgu funkciju veic UVT26 nepietiekama sprieguma atbrīvošana, kas automātiski iedarbina strāvas padevi, kad jauna nokrītas zem iepriekš iestatītā līmeņa.

XF aizvēršanas atbrīvotāju var izmantot automātiskā slēdža attālinātai aizvēršanai. Tas ir papildus piederums, kas paredzēts tikai Ex9M6 MOD versijai. Automātiskie slēdži var būt aprīkoti arī ar pagarinātu rokturi, lai būtu ērtāk darbināt pārslēgu un pagarinātu rotējošu rokturi ar pagarinātu vārsptu dažādiem pielietojumiem, piemēram, durvju sakabei. Pieejamas ir arī dažādas priekšējā savienojuma plāksnes M6 izmēra rāmim, kas ļauj vieglāk pieslēgt barošanas kabeļus. Ar NOARK jauno korpusu automātisko slēdžu Ex9M6 produktu klāstu, jaunākās tehnoloģijas ir pielāgotas nākamo desmitgažu tirgus tendencēm. To galvenās priekšrocības ir cietvielu ķēžu izmantošana strāvas uzraudzībai, iespēja iestatīt jaudas parametrus, izmantojot DIP slēdžus, kā arī plašs pieejamo piederumu klāsts.